Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na zvýšenie kapacít základných škôl pôjde ďalších 69 miliónov eur

.sita .slovensko

V porovnaní s pôvodným rozpočtom sa prostriedky určené na navýšenie kapacít základných škôl zvýšili o 31 miliónov eur.

Na zvýšenie kapacít základných škôl pôjde ďalších 69 miliónov eur SITA/Martin Medňanský

ministerstvo školstva poskytne ďalších 69 miliónov eur na navýšenie kapacít základných škôl. Ako rezort informoval, školy tak získajú prostriedky na to, aby vybudovali nové moderné a kvalitné priestory na vzdelávanie. V porovnaní s pôvodným rozpočtom sa finančné prostriedky určené na navýšenie kapacít základných škôl zvýšili podľa ministerstva už o 31 miliónov eur.

„Financovanie školstva je našou prioritou a už druhé navýšenie investícií na budovanie nových miest v základných školách je toho jasným dôkazom,“ uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). Doplnil, že ešte viac škôl, vrátane tých z Bratislavského samosprávneho kraja, kde je nedostatok kapacít najakútnejší, bude môcť rozšíriť kapacity a poskytnúť kvalitné vzdelanie pre viac žiakov.

Výzva z Plánu obnovy a odolnosti SR, ktorá bola spustená v auguste 2022, sa podľa rezortu školstva ukázala ako veľmi žiadaný nástroj na riešenie nedostatku miest v základných školách. Spolu 43 žiadateľov predložilo svoje projekty, z ktorých 37 splnilo kritériá a získalo financie. Vysoký záujem však podľa ministerstva rýchlo vyčerpal pôvodne vyčlenené prostriedky.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite