Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SHMÚ: Na západe Slovenska môže byť 38 stupňov, platí výstraha tretieho stupňa

.tasr .slovensko

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ uviedli meteorológovia.

SHMÚ: Na západe Slovenska môže byť 38 stupňov, platí výstraha tretieho stupňa SITA/Viktor Zamborský

v celom Bratislavskom kraji, okresoch Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky môže byť v stredu 38 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal najvyššiu výstrahu tretieho stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ uviedli meteorológovia. U niektorých osôb je podľa nich vysoká pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu.

SHMÚ vydal aj výstrahy druhého stupňa, a to pre väčšinu okresov Trnavského, Banskobystrického, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja a v okrese Rožňava. Zároveň prvý stupeň platí v skoro všetkých okresoch Žilinského a Košického kraja a v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Púchov, Považská Bystrica, Humenné, Snina a Vranov nad Topľou. Všetky výstrahy platia od 13.00 h do 19.00 h.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite