Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH: Koalícia zámerne zamlčuje fakty o vyšetrovaní atentátu

.sita .slovensko

Smeru podľa hnutia vyhovuje , že je z Fica je martýr a môže viniť opozíciu.

KDH: Koalícia zámerne zamlčuje fakty o vyšetrovaní atentátu SITA/Tomáš Susko

kresťanskodemokratické hnutie (KDH) sa pýta vládnej koalície, dokedy bude ešte verejnosť čakať na informácie o priebehu vyšetrovania atentátu na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). 

„Toto nie je už iba o elementárnej politickej kultúre, ale myslíme si, že ide o snahu koalície zamlčovať fakty, pretože im to tak vyhovuje. Z premiéra Fica - pri našom jasnom odsúdení atentátu - sa stal v očiach verejnosti martýr, hrdina, obeť, čo najmä strane Smer veľmi vyhovuje,“ uviedlo hnutie vo svojom stanovisku. Podľa KDH koalícii vyhovuje aj to, že bez dôkazov a bez informovania o priebehu vyšetrovania obviňuje z atentátu opozíciu, „lebo papier znesie všetko“.

KDH vyzvalo ešte koncom júla vedenie tajnej služby a úradu pre ochranu ústavných činiteľov, aby predstúpili pred verejnosť a vysvetlili okolnosti atentátu na popredného štátneho činiteľa. „Ani po viac ako ďalších dvoch týždňoch od našej výzvy nikto kompetentný nepredstúpil, nikto neinformoval a nebola vyvodená žiadna zodpovednosť,“ poukazujú kresťanskí demokrati. KDH preto opätovne a dôrazne vyzýva ministra vnútra a generálnu prokuratúru, aby v čo najkratšom čase poskytli informácie o stave vyšetrovania, aby sa nešírili konšpirácie polarizujúce spoločnosť a atentát na premiéra nebol predmetom politickej manipulácie. 

„Vyzývame tiež na vyvodenie zodpovednosti za pochybenia a prijatie takých opatrení, aby sa už nikdy viac žiaden podobný atentát nestal a nebola ohrozená bezpečnosť našich občanov,“ dodalo hnutie.

Premiéra Roberta Fica útočník postrelil v Handlovej 15. mája. Výstrely padli pred domom kultúry, kde zasadal vládny kabinet, keď premiér išiel medzi ľudí.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite