Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícia: Odsudzujeme hrubé útoky na ministrov, vykonávajú si len povinnosti

.tasr .slovensko

Vládne strany to uviedli v spoločnom stanovisku, ktoré TASR zaslal tlačový odbor Smeru-SD.

Koalícia: Odsudzujeme hrubé útoky na ministrov, vykonávajú si len povinnosti SITA/Úrad vlády SR

strany vládnej koalície Smer-SD, Hlas-SD a SNS odsudzujú „hrubé osobné“ útoky na ministrov, ktoré podľa nich prichádzajú od tzv. opozičných aktivistov, politikov a médií. Koalícia tvrdí, že si len vykonávajú svoje ústavné a zákonné povinnosti a plnia programové vyhlásenie vlády. Strany to uviedli v spoločnom stanovisku, ktoré TASR zaslal tlačový odbor Smeru-SD. Koalícia rešpektuje práva občanov na zhromaždenie a slobodu prejavu. Šírenie nenávisti bez argumentov však nepovažuje za iný politický názor.

„Strany vládnej koalície odsudzujú hrubé osobné útoky na ministrov vládnej koalície zo strany opozičných aktivistov, politikov a médií len pre vykonávanie svojich ústavných a zákonných kompetencií a plnenie Programového vyhlásenia vlády SR,“ píše sa vo vyhlásení. Strany pristupujú s plným rešpektom k inému politickému názoru, ale šírenie nenávisti bez argumentov zaň nepovažujú.

Koalícia deklaruje, že nemôže rešpektovať neschopnosť akceptovať výsledky parlamentných volieb, ktorá sa prejavuje šírením klamstiev, nenávisti a hystérie. Táto neschopnosť podľa koalície prichádza z „liberálnych médií, politických mimovládok a opozície“. Viedlo to podľa koaličných strán aj k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS tvrdia, že na utorkovom (13. 8.) opozičnom proteste, reagujúcom na situáciu v kultúre, sa skandovali štvavé heslá, ktoré odznievali aj pred atentátom na Fica.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite