Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opoziční poslanci podali návrhy na odvolanie Suska aj Šimkovičovej

.tasr .slovensko

Informovali o tom predstavitelia opozičných strán PS, SaS a KDH na tlačovej konferencii. Podľa rokovacieho poriadku Národnej rady SR má byť mimoriadna schôdza zvolaná do siedmich dní.

Opoziční poslanci podali návrhy na odvolanie Suska aj Šimkovičovej SITA

opoziční poslanci podali v piatok podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnych schôdzí Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) a aj ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). 

Šimkovičovej opozícia vyčíta okrem iného personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle (SND) a Slovenskej národnej galérii (SNG). Susko podľa opozície slúži zločincom a rezignoval na boj proti korupcii. Vyčítajú mu, že podal dovolanie v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a zároveň rozhodol o prerušení výkonu trestu odňatia slobody až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o dovolaní.        

Premiér Robert Fico (Smer-SD) už deklaroval, že nevidí žiadny dôvod na odvolanie ani jedného z ministrov. Obaja podľa neho konali aj konajú v súlade so zákonom. Susko aj Šimkovičová majú jeho podporu. Šimkovičová si stojí za opodstatnenosťou svojich krokov v prípade odvolania riaditeľov kultúrnych inštitúcií. Susko deklaruje, že v prípade Kováčika konal podľa štandardných inštitútov právneho systému.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite