Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stíhačka F-16 preletela nad Slovenskom už so slovenským pilotom

.sita .slovensko

Ako ďalej na sociálnej sieti informovali Ozbrojené sily SR, let nad územím Slovenska trval viac ako dve hodiny a lietadlo bolo predtým skontrolované a na let pripravené už slovenským technickým personálom.

Stíhačka F-16 preletela nad Slovenskom už so slovenským pilotom SITA/Milan Illík

slovenský pilot dnes úspešne absolvoval zalietavací let stíhačky F-16 slovenského vojenského letectva. 

Najmodernejšia verzia stíhačky F-16 Block 70 v Európe je podľa ozbrojených síl pripravená slúžiť a chrániť náš vzdušný priestor s maximálnou efektivitou. „Už dnes je jasné, že ,Slovak falcons‘ budú neoceniteľným prínosom pre bezpečnosť Slovenska,“ zdôraznila armáda.

Na Slovensku ešte v júli pristáli prvé dve stíhačky F-16 Block 70. Ide tak o prvé dve lietadlá zo 14, ktorými budú slovenské ozbrojené sily chrániť naše nebo. Lietadlá F-16 C/D Block 70 spoločnosti Lockheed Martin predstavujú vyspelú technickú spôsobilosť 21. storočia a prinesú Slovensku najvyšší štandard bezpečnosti vzdušného priestoru na najbližšie desaťročia. Do konca tohto roka by malo na Slovensku pristáť aj tretie lietadlo a ďalších sedem kusov by malo prísť začiatkom roka 2025. Príchod zvyšných štyroch kusov sa predpokladá v polovici roku 2026. Stíhačky budú dočasne umiestnené na Leteckej základni Malacky/Kuchyňa, a to až do skončenia rekonštrukcie letiska Sliač.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite