Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament nebude v utorok odvolávať Suska, návrh sa presunie na stredu

.tasr .slovensko

V rokovacej sále sa ani na druhý pokus neprezentovalo dostatok zákonodarcov, ako prítomných sa ich zahlásilo len 61.

Parlament nebude v utorok odvolávať Suska, návrh sa presunie na stredu SITA/Milan Illík

poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú v utorok rokovať o návrhu na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD). Podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej riadením, informoval, že o návrhu sa poslanci pokúsia opätovne rokovať v stredu (21. 8.) od 9.00 h.

Návrh na odvolanie Suska podali opoziční poslanci. Minister podľa nich slúži zločincom a rezignoval na boj proti korupcii. Namietali jeho rozhodnutie podať dovolanie v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a prerušiť jeho výkon trestu odňatia slobody až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o dovolaní.

Šéf rezortu spravodlivosti si za svojim krokom stojí. Kováčik má podľa neho dostať šancu na uplatnenie svojho práva na spravodlivý súdny proces. Zároveň poukázal na to, že dovolanie podala v minulosti aj exministerka za SaS Mária Kolíková a opakovane prerušila odsúdeným i výkon trestu. Podporu Suskovi vyjadril aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite