Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gašpar tvrdí, že na odvolanie Šimečku existujú dôvody

.tasr .slovensko

Uviedol to v reakcii na vyjadrenie premiéra Roberta Fica, ktorý avizoval, že vládnej koalícii navrhne, aby iniciovala odvolávanie Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR.

Gašpar tvrdí, že na odvolanie Šimečku existujú dôvody SITA/Milan Illík

na odvolanie lídra PS Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR existujú viaceré dôvody. Myslí si to podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer-SD). 

„Najbližšie dni a týždne ukážu, kedy bude návrh podaný a ako bude zdôvodnený, lebo myslím, že tých dôvodov je viac,“ poznamenal Gašpar. Post podpredsedu parlamentu by mal v podľa jeho slov v prípade odvolania Šimečku zostať opozícii. 

Predseda vlády minulý týždeň avizoval, že navrhne vládnej koalícii, aby iniciovala odvolávanie Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR. Vyčítal mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Kritizoval ho aj v súvislosti s čerpaním dotácií z Fondu na podporu umenia Nadáciou Milana Šimečku. Koaličná SNS deklarovala, že prípadné Šimečkovo odvolanie podporí. 

Predseda opozičného hnutia PS Šimečka reagoval, že jediným dôvodom jeho prípadného odvolávania bude pomsta za dobrú opozičnú prácu. Vníma to ako bezprecedentný útok na politickú opozíciu a demokratické princípy v duchu najhoršieho mečiarizmu. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite