Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslancom sa nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k vysloveniu nedôvery ministrovi Suskovi, ďaľšia bude v septembri

.tasr .slovensko

Národná rada nebola uznášaniaschopná, keď sa prezentovalo len 50 poslancov.

Poslancom sa nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k vysloveniu nedôvery ministrovi Suskovi, ďaľšia bude v septembri SITA/Milan Illík

Poslancom parlamentu sa dnes ani na druhýkrát nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k vysloveniu nedôvery ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi (Smer-SD). Národná rada SR nebola uznášaniaschopná, keď sa prezentovalo len 50 poslancov. Pri prvom pokuse sa prezentovalo 51 zákonodarcov. Podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD) preto odložil bod k vysloveniu nedôvery ministrovi Suskovi na riadnu septembrovú schôdzu Národnej rady SR.

Opozícia, ktorá vyslovenie nedôvery predložila do parlamentu, tvrdí, že minister Susko sa spreneveril justícii, rezignoval na boj proti korupcii a jeho kroky po nástupe do funkcie sú dôkazom, že ako hlava justície nestojí na strane spravodlivosti. „Svojím konaním, a to aj za účasti trestne stíhaných osôb z prostredia vládnej strany Smer-SD, Susko ničí právny štát na Slovensku, stavia sa na stranu trestne stíhaných osôb a ruší profesionálne inštitúcie kľúčové nielen pre justíciu, ale aj pre bezpečnosť na Slovensku,“ uviedli opoziční poslanci v návrhu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite