Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS zakladá iniciatívu Pravicový blok, pridávajú sa tri mimoparlamentné strany

.tasr .slovensko

Považujú za dôležité, aby opäť platili demokratické princípy právneho štátu, aby boli ľudské práva garantované a aby občania opäť získali dôveru v politikov a štátne inštitúcie.

SaS zakladá iniciatívu Pravicový blok, pridávajú sa tri mimoparlamentné strany SITA/Tomáš Susko

opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) zakladá iniciatívu Pravicový blok. Jej cieľom je boj proti populizmu, ktorý pre Slovensko predstavuje ohrozenie demokracie. K iniciatíve sa pripájajú tri mimoparlamentné strany, a to ODS – Občianski demokrati Slovenska, Fórum a Modrí – ES. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

„Naša politická spolupráca bude v prvom rade odborná. Jej zámerom bude prinášať ľuďom pravicové riešenia, ktoré nastavia zrkadlo populistickým sľubom tejto vlády, “ konštatuje predseda SaS Branislav Gröhling.

Mimoparlamentnú stranu ODS - Občianski demokrati Slovenska vedie jej predseda Pavel Macko. Na čele strany Fórum stojí jej predseda Zsolt Simon. Predsedom strany Modrí – ES je Ľuboš Schwarzbacher. Pripomínajú, že kým pred 20 rokmi bola krajina vzorom modernizácie, reforiem a rýchleho rozvoja, v súčasnosti je na chvoste Európy skoro vo všetkých oblastiach. Považujú za dôležité, aby opäť platili demokratické princípy právneho štátu, aby boli ľudské práva garantované a aby občania opäť získali dôveru v politikov a štátne inštitúcie. Žiadajú, aby sa konečne začal riešiť „žalostný stav“ školstva, zdravotníctva, ekonomiky či právneho štátu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite