Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH vyzýva premiéra Fica, aby prevzal riešenie problémov v zdravotníctve

.sita .slovensko

Stachura kritizoval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú za absenciu vízie a kompetencií na zlepšenie situácie v zdravotníctve.

KDH vyzýva premiéra Fica, aby prevzal riešenie problémov v zdravotníctve SITA/Tomáš Susko Člen Výboru NR SR pre zdravotníctvo Peter Stachura

kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva premiéra Roberta Fica, aby sa jeho vláda začala seriózne zaoberať kritickou situáciou v slovenskom zdravotníctve. Reaguje tým na najnovšiu správu Najvyššieho kontrolného úradu SR (NKÚ), ktorá konštatuje dramatický stav v tomto sektore. „Správa NKÚ poukázala na roky sa prehlbujúci problém so zadlžovaním štátnych koncových nemocníc. Treba zdôrazniť, že ide v zásadnej miere o dôsledok vlád Smeru, ktoré rezort zdravotníctva spravujú s výnimkou troch pandemických rokov nepretržite od roku 2012,“ uviedol poslanec KDH Peter Stachura.

KDH tiež kritizuje vládu za nedostatočnú pozornosť venovanú riešeniu problémov so stabilizáciou sestier, ambulancií a motiváciou lekárov zostať na Slovensku. Podľa Františka Majerského sa pacienti po celom Slovensku sťažujú, že majú problém dostať sa k lekárovi, dlho čakajú na operácie, či absolvujú zbytočné vyšetrenia, ktoré im nijako nepomôžu. „Vyzývame ho (Roberta Fica - pozn. red.), aby si zobral zdravotníctvo ako premiérsku tému a konečne začal pracovať na jeho zlepšení,“ dodal Majerský.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite