Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dnes sa začínajú oslavy 80. výročia SNP, návštevníci môžu stretnúť veteránov SNP

.sita .slovensko

Od 9:00 do 18:00 je pre verejnosť bezplatne otvorená expozícia Múze SNP v Banskej Bystrici.

Dnes sa začínajú oslavy 80. výročia SNP, návštevníci môžu stretnúť veteránov SNP SITA/Mária Frisová Informačný panel pri obnovenom bunkri pripomínajúcom Slovenské národné povstanie, nachádzajúcom sa v lese pri obci Vernár v Popradskom okrese. Vernár

dnes sa začínajú oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici. Od 9:00 do 18:00 je pre verejnosť bezplatne otvorená expozícia Múze SNP. V čase od 12:00 do 17:00 sa odprezentujú kluby vojenskej histórie. Návštevníci tak uvidia dobový vojenský tábor s množstvom historickej techniky.

„Okrem statickej prezentácie dobovej techniky zažijú návštevníci aj jazdu historických vozidiel na Námestí SNP a v uliciach Banskej Bystrice,“ informoval rezort obrany s tým, že štart je naplánovaný na 14:30 z areálu Pamätníka SNP. Po ukážke na Námestí SNP sa o 15:30 budú presúvať ulicami Banskej Bystrice a jazda sa ukončí opäť v dobovom vojenskom tábore.

Od 17:00 do 18:00 môžu návštevníci v areáli stretnúť veteránov SNP, pre ktorých je pripravený slávnostný nástup klubov vojenskej histórie v dobových uniformách, a tiež koncert dobovej hudby v podaní speváčky Emy Papšovej.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite