Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico podá návrh na odvolanie Šimečku vo štvrtok, podpíšu ho Smer a SNS

.tasr .slovensko

Mimoriadna schôdza by sa mala konať do siedmich dní od podania návrhu.

Fico podá návrh na odvolanie Šimečku vo štvrtok, podpíšu ho Smer a SNS SITA/Tomáš Susko

návrh na odvolanie šéfa PS Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR podá skupina koaličných poslancov vo štvrtok (5. 9.). Informoval o tom na tlačovej konferencii premiér Robert Fico (Smer-SD). Návrh podpisujú poslanci za Smer-SD a SNS, žiadať budú mimoriadnu schôdzu. 

Fico opakovane vyčíta Šimečkovi prepojenie nadácií, ktoré získali peniaze od štátu, na jeho rodinných príslušníkov, ako sú strýko, mama či partnerka. V tejto súvislosti spomenul aj vyjadrenie rezortu spravodlivosti, ktorý v pondelok (2. 9.) informoval, že audit potvrdil manipulácie a porušenie zákona pri dotáciách v oblasti ľudských práv.

Mimoriadna schôdza by sa mala konať do siedmich dní od podania návrhu. Návrh na odvolanie bude predkladať podpredseda NR SR Tibor Gašpar (Smer-SD). Hlasovať o návrhu by sa malo podľa Fica tajne. Premiér neozrejmil postoje Hlasu-SD, ani ich nechcel komentovať. Povedal, že Smer-SD a SNS má dosť poslancov, ktorí môžu podať potrebné podpisy.

Šimečkovi tiež premiér vyčíta, že zneužíva protesty proti ministrom, ktorí vedú rezorty kultúry či spravodlivosti. Sú to podľa Fica rezorty, v ktorých Šimečkova rodina "stráca finančné zázemie".

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite