Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nadácia Milana Šimečku žiada od ministerstva výsledky auditu dotácií, pochybenia odmieta

.tasr .slovensko

Nadácia tvrdí, že posledné týždne a mesiace zažíva vykonštruované útoky.

Nadácia Milana Šimečku žiada od ministerstva výsledky auditu dotácií, pochybenia odmieta SITA/Milan Illík

 nadácia Milana Šimečku žiada Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR, aby ich oboznámilo s výsledkami auditu dotačného mechanizmu v oblasti ľudských práv, najmä s konkrétnymi dôkazmi pochybení. Nadácia tvrdí, že si nie je vedomá žiadnych svojich pochybení v procese prideľovania dotácií. Tiež odmieta akékoľvek podozrenia z ovplyvňovania a zvýhodňovania nadácie v tomto procese. TASR o tom informovala riaditeľka nadácie Veronika Fishbone Vlčková. 

„Ak pochybilo ministerstvo spravodlivosti, ako sa má uvádzať v audite, sme za to, aby sa toto prípadné pochybenie vyšetrilo. A ak sa potvrdí, očakávame, že ministerstvo vyvodí zodpovednosť,“ žiada nadácia. 

Zároveň tvrdí, že posledné týždne a mesiace zažíva vykonštruované útoky. „A to iba preto, že nadácia už vyše 30 rokov nesie v názve meno bývalého disidenta Milana Šimečku. Odmietame byť terčom vykonštruovaných útokov iba preto, lebo bývalý disident má rovnaké meno ako jeho potomok, ktorý je po 30 rokoch politicky činný,“ uvádza Fishbone Vlčková s tým, že aktivity členov rodiny Šimečkovcov nefinancujú.  

Rezort spravodlivosti v pondelok (2. 9.) informoval o výsledkoch auditu dotačnej schémy v oblasti ľudských práv. Audit podľa rezortu potvrdil manipulácie a porušenie zákona či konštatoval systémové, ako aj nesystémové zlyhania. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite