Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Autorom dokumentu na odvolávanie Šimečku je riaditeľ SIS Pavol Gašpar — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .slovensko

Šimečka zdôraznil, že ide o priame zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii.

Autorom dokumentu na odvolávanie Šimečku je riaditeľ SIS Pavol Gašpar — čo to znamená podľa Eugena Kordu

autorom dokumentu na odvolanie predsedu Progresívneho Slovenska (PS) Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu je šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar. Informoval o tom Šimečka s tým, že to ukazujú vlastnosti dokumentu, ktorý je dostupný aj na stránke Národnej rady SR. „Je to absolútny škandál a dôvod na okamžité odvolanie Pavla Gašpara,“ vyhlásil Šimečka a zdôraznil, že ide o priame zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii.

„Úplne to dokresľuje výrok Pavla Gašpara, že chápe obavy opozície z jeho menovania do čela SIS. Ide o útok na deľbu moci v štáte a na samotné princípy demokracie,“ doplnil predseda PS s tým, že riaditeľ SIS nemôže po tomto škandále zostať ďalej na svojom mieste. „Poslanci Smeru a SNS musia svoju spoluprácu na tomto čine vysvetliť. A keď sme už pritom. Ako môžeme dôverovať SIS, že dokáže plniť svoju funkciu, keď jej šéf po sebe nedokáže ani len zamiesť stopy?," uzavrel Šimečka.

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Ak je naozaj pravda, že dokument na odvolanie podpredsedu NR SR Michala Šimečku vznikol skutočne v tajnej dielni SIS a koncipoval ho jej samotný riaditeľ, svedči to minimálne o dvoch veciach. 

Po prvé, tajná služba vôbec nie je tajná, pretože nedokáže utajiť to, čo stvára jej riaditeľ. 

A po druhé, potvrdili sa obavy, že tento pomstychtivý syn bývalého policajného prezidenta, dnes podpredsedu parlamentu, sa neštíti a nebude štítiť používať tajnú službu na likvidáciu opozície.

Do siedmich dní by mala byť mimoriadna schôdza k odvolávaniu Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Informoval o tom podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer-SD), ktorý dnes spolu s poslancom Rudolfom Huliakom (nom. SNS) podali v podateľni NR SR dva návrhy. Jeden sa týka odvolávania Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu a druhý sa týka zdôvodnenia jeho odvolania.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite