Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH podporuje kultúrny štrajk, za aktuálny stav podľa nich môže Šimkovičová

.sita .slovensko

KDH sa proti doterajšiemu konaniu ministerstva kultúry ohradí priamo v Národnej rade SR, kde bude za odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej.

KDH podporuje kultúrny štrajk, za aktuálny stav podľa nich môže Šimkovičová SITA/Tomáš Bokor

kresťanskí demokrati podporujú ohlásenú štrajkovú pohotovosť zamestnancov kultúry. Informovalo o tom Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) s tým, že občianske či rezortné protesty sú výdobytkom demokracie a základným právom ľudí vyjadriť svoj názor a postoj. „KDH sa proti doterajšiemu konaniu ministerstva kultúry ohradí priamo v Národnej rade SR, kde bude za odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, lebo ona nesie plnú zodpovednosť nad súčasným stavom v kultúre,“ vyhlásili kresťanskí demokrati.

Slovenská kultúrna obec vstupuje do štrajkovej pohotovosti. Zatiaľ nejde o ostrý štrajk, pri ktorom by prerušili prácu. Sformoval sa aj výbor kultúrneho štrajku, koordinuje ho platforma Otvorená kultúra! K dnešnému ránu bolo v štrajkovej pohotovosti približne 1 300 osôb z vyše 25 miest a obcí. Dôvodom na vstup do štrajkovej pohotovosti je podľa organizátorov alarmujúca situácia v kultúrnej sfére.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite