Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor zrušil obvinenie siedmim osobám v kauze Gorila

.tasr .slovensko

Vyšetrovateľka špecializovaného tímu Gorila v roku 2022 obvinila finančníka Jaroslava H. a ďalších štyroch ľudí zo založenia zločineckej skupiny.

Prokurátor zrušil obvinenie siedmim osobám v kauze Gorila SITA/Milan Illík

prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava zrušil 2. septembra obvinenie siedmim osobám v kauze Gorila. Urobil tak na podklade sťažnosti obvinených. Stíhaní boli pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová. 

„Je potrebné zdôrazniť, že skutkové a právne závery uvedené v uznesení o vznesení obvinenia nemali oporu vo vykonanom dokazovaní, respektíve boli v rozpore s vykonaným dokazovaním, čo malo za následok nezákonnosť a neopodstatnenosť predmetného uznesenia,“ vysvetlila hovorkyňa.

Vyšetrovateľka špecializovaného tímu Gorila v roku 2022 obvinila finančníka Jaroslava H. a ďalších štyroch ľudí zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Jaroslav H. bol obvinený aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Medzi obvinenými bola aj bývalá šéfka Fondu národného majetku Anna B. a exminister hospodárstva Jirko M. Celkovo bolo obvinených sedem osôb vrátane finančníka.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite