Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O odvolávaní Šimečku má parlament rokovať vo štvrtok

.tasr .slovensko

Návrh na odvolanie Šimečku podali poslanci za koaličné strany Smer-SD a SNS.

O odvolávaní Šimečku má parlament rokovať vo štvrtok SITA/Tomáš Susko

mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu by sa mala konať vo štvrtok (12. 9.). TASR o tom informovali z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.

Koaličné strany Smer-SD a SNS v odôvodnení návrhu na odvolanie hovorili o čerpaní štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke, a podozreniach z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Vyčítali mu aj organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie.  

Šimečka vníma návrh na jeho odvolanie ako pomstu za dobrú opozičnú prácu. Kritiku odmietol. Tvrdí, že na jeho odvolanie tlačí premiér, ktorý útokmi na neho a jeho rodinu odvádza pozornosť od skutočných problémov Slovenska. Upozornil na to, že všetky nadácie a občianske združenia, ktoré Fico a koalícia spomínajú, čerpali dotácie dávno predtým, ako vstúpil do politiky.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite