Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dotácie od štátu brali podľa Dubéciho viacerí koaliční poslanci alebo ich rodiny

.sita .slovensko

Dubéci spomenul predstaviteľov koalície, konkrétne šéfa Úradu vlády SR Juraja Gedru a štátnych tajomníkov ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu a Filipa Kuffu.

Dotácie od štátu brali podľa Dubéciho viacerí koaliční poslanci alebo ich rodiny

dotácie od štátu v minulosti poberali viacerí koaličný poslanci alebo ich rodiny. V rozprave ku koaličnému návrhu odvolať šéfa progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady SR to povedal šéf poslaneckého klubu progresívcov Martin Dubéci. 

Menoval pritom Romana Michelka, Dušana Muňka, Branislava Becíka, Jána Blcháča, Augustína Hambálka, Michala Stušku, Antona Stredáka, Samuela Migaľa, Michala Lukšu, Paulu Puškárovú, Miroslava Čellára, Štefana Gašparoviča, Viliama Záhorčáka, Romana Malatinca, Jána Podmanického, Janu Vaľovú, Ľubomíra Vážneho, Ján Ferečáka, Rudolfa Huliaka, Dagmar Kramplovú a Radomíra Šalitroša. Takisto Dubéci spomenul aj ďalších predstaviteľov koalície, konkrétne šéfa Úradu vlády SR Juraja Gedru a štátnych tajomníkov ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu a Filipa Kuffu.

Dubéci zdôraznil, že to, že menoval spomenutých politikov neznamená, že by sa dopustili niečoho nezákonného alebo zlého. Mali by sa však podľa neho zamyslieť, či existujú dôvody na odvolanie Šimečku z funkcie. „Ja si myslím, že to bude mimoriadne farizejské hlasovanie,“ vyhlásil Dubéci, pričom zároveň vyzval na ukončenie mimoriadnej schôdze. „Lebo je to nekonečná hanba,“ doplnil Dubéci.

Zoznam stovky zmlúv a dotácií pre koaličných poslancov tu.

Poslanec Muňko (Smer-SD) v reakcii Dubécimu povedal, že v súvislosti so Šimečkom obhajuje neobhájiteľné. „Môžte tu hovoriť akékoľvek bludy, máte trestnoprávnu zodpovednosť. Stretneme sa," povedal Muňko. Poslanec Blcháč (Hlas-SD) zase od Dubéciho žiadal ospravedlnenie. „Nedostal som nič,“ zdôraznil Blcháč.

Národná rada (NR) SR otvorila dnes mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu predsedu hnutia Progresívne Slovensko Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Prítomných bolo 78 poslancov, národná rada je teda uznášaniaschopná. Poslanci si tiež odsúhlasili, že budú rokovať aj po 19:00 hodine. Hlasovanie o odvolaní Šimečku sa uskutoční na riadnej 19. schôdzi NR SR.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite