Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taraba: Dunaj by mal kulminovať na úrovni 930 cm, stavajú sa zábrany

.tasr .slovensko

„Plná nádrž je v Kuchyni, tá začína tiež už pretekať,“ uviedol minister.

Taraba: Dunaj by mal kulminovať na úrovni 930 cm, stavajú sa zábrany SITA/Milan Illík

rieka Dunaj by mala začať kulminovať od pondelka (17. 9.) do utorka (18. 9.). V bratislavskom úseku rieky by mohla výška hladiny dosiahnuť 930 centimetrov (cm). Uviedol to minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v diskusnej relácii TA3 V politike. Poukázal na to, že bratislavské pobrežie má byť do 20.00 h kompletne zabezpečené proti povodniam. Verí, že sa mesto podarí uchrániť. 

„Problémom je - čo nevieme ovplyvniť -, že stekajú veľmi výrazne najmä potoky z horských oblastí. Plná nádrž je v Kuchyni, tá začína tiež už pretekať,“ povedal. Rieka Morava by nemala podľa neho pretiecť. „Mala by sa podariť udržať už nie v koryte, ale v hrádznom systéme, že to nebude pretekať cez hrádze,“ podotkol. 

SR zvláda situáciu spojenú s počasím podľa slov ministra oproti ostatným okolitým krajinám lepšie. Poukázal na to, že sa na ňu skoro a dôkladne pripravovali. „Situácia je presne taká, ako nám všetci odborníci počas týždňa hlásili,“ doplnil. Vyzdvihol prácu bezpečnostných aj záchranných zložiek.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite