Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov

.tasr .slovensko

Protipovodňové zábrany aktuálne stoja aj na Rázusovom a Fajnorovom nábreží. Informuje o tom starosta Starého Mesta Matej Vagač s tým, že hladina Dunaja stále stúpa.

Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov SITA/Jana Birošová

výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na sociálnej sieti. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre TASR potvrdil, že výška Dunaja v hlavnom meste je 908 centimetrov. 

„Zatopené je Tyršovo nábrežie, promenáda pri nákupnom centre na nábreží Dunaja aj Fajnorovo nábrežie,“ konštatuje BSK. Bratislavský kraj zároveň opätovne žiada obyvateľov, aby do daných lokalít nechodili a rešpektovali zákaz vstupu.

Hovorca SHMÚ Ivan Garčár pre TASR potvrdil, že výška Dunaja k 10.45 h bola 908 centimetrov. 

viaceré úseky ciest v Bratislavskom kraji sú neprejazdné, uzaveretý je hraničný priechod Brodské-Lanžhot z dôvodu vzostupu Moravy

Viaceré úseky ciest v Bratislavskom kraji sú z dôvodu povodňovej situácie a poveternostných podmienok naďalej neprejazdné. Informuje o tom bratislavská polícia.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Silvia Šimková spresnila, že v okrese Malacky je neprejazdná cesta medzi Stupavou a Lozornom, rovnako cesta z Kuchyne do Perneku. „Z dôvodu vybreženia potoka je pre dopravu uzavretá aj cesta medzi Lábom a Vysokou pri Morave,“ dodala.

Potvrdila tiež, že na území okresu Bratislava IV je aktuálne neprejazdná cesta medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou. „Na ulici Na hriadkach sa vykonávajú protipovodňové opatrenia,“ informovala. V Devínskej Novej Vsi ostáva ťažko prejazdná Istrijská ulica, polícia prejazd neodporúča. 

Zaplavené a neprejazdné sú aj Kremeľská ulica a Slovanské nábrežie v Devíne. Prejsť sa nedá ani po Devínskej ceste od výjazdu na Dlhé Diely po Devín, ani po ceste k Devínskemu jazeru.

V bratislavskej Petržalke je uzavretá Viedenská cesta od výstaviska až po úsek pod Starým mostom, taktiež ulica Pri Seči od benzínovej pumpy a ulica Kočánkova po Starý most.

„V súvislosti s aktuálnou situáciou vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby jazdili opatrne, prípadne aby nejazdili vôbec, ak to nie je nevyhnutné,“ dodala policajná hovorkyňa.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite