Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo práce poskytne dotácie na pomoc obyvateľom zasiahnutým povodňami

.sita .slovensko

Každý občan, ktorý splní podmienky nároku na dotáciu na podporu humanitárnej pomoci, môže získať finančnú podporu maximálne vo výške 1 500 eur.

Ministerstvo práce poskytne dotácie na pomoc obyvateľom zasiahnutým povodňami SITA/Tomáš Bokor

ministerstvo práce poskytne dotácie na pomoc obyvateľom zasiahnutým povodňami. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky uviedlo, že je pripravené poskytnúť finančnú pomoc obyvateľom zasiahnutým povodňami. Každý občan, ktorý splní podmienky nároku na dotáciu na podporu humanitárnej pomoci, môže získať finančnú podporu maximálne vo výške 1 500 eur. Ministerstvo poukázalo na to, že o dotáciu sa dá požiadať dvakrát v prípade rozsiahlejších škôd alebo opakovaného postihnutia iným prírodným živlom.

Financie sú určené napríklad na zabezpečenie nevyhnutného ošatenia, obuvi, hygienických prostriedkov, prostriedkov osobnej spotreby, na obnovu zariadenia domácnosti vrátane nábytku, na opravu alebo kúpu zariadenia nevyhnutného na zabezpečenie základných životných potrieb, ako sú kotly na kúrenie, zariadenia na ohrev vody, sporáky, práčky a podobne. Finančné prostriedky môžu byť tiež použité na obnovu bytového fondu, ak bol byt alebo rodinný dom poškodený živelnou udalosťou. Rovnakú sumu, teda 1 500 eur, môžu získať aj obce, ktoré tieto peniaze distribuujú medzi postihnutých obyvateľov na zabezpečenie potrebného materiálu a na opravu domov. Ministerstvo je pripravené okamžite po upadnutí vody a zhodnotení škôd spustiť finančnú pomoc v rozsahu, ktorý si situácia vyžiada.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite