Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predsedom výboru na kontrolu činnosti SIS sa stal Samuel Migaľ — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Post šéfa výboru patrí opozícii. Šéfovala mu Kolíková, ktorú parlament v júni z funkcie odvolal.

Predsedom výboru na kontrolu činnosti SIS sa stal Samuel Migaľ — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Diana Černák

za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady (NR) SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) zvolili v utorok poslanci Samuela Migaľa (Hlas-SD). Podporilo ho 75 poslancov zo 147 prítomných. Na post kandidovala aj opozičná poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Získala len 62 hlasov.

Post šéfa výboru patrí opozícii. Šéfovala mu Kolíková, ktorú parlament v júni z funkcie odvolal. Migaľ na sociálnej sieti vysvetlil, že ak ho poslanci zvolia do funkcie, poverí vedením výboru opozičného člena, ktorý bude môcť zvolávať a riadiť výbor, čím sa opätovne sfunkční. „Po tomto kroku z pozície predsedu odstúpim a výbor bude viesť opozičný politik,“ napísal minulý týždeň.

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Samuel Migaľ urobil v strane Hlas raketovú kariéru. Nie je prvým novinárom, ktorý skončil v parlamentných laviciach. On sa však podieľal na prijatí mnohých hanebných zákonov. Nielen že za ne v parlamente hlasoval, ale ich aj vehementne na verejnosti obhajoval a neštítil sa pri tom klamať a zavádzať. 

Dnes (utorok) sa stal predsedom Výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS. Je viac ako isté, že on veru nebude vyvíjať žiadne úsilie na to, aby zistil, čo sa v tejto chorej, polo zločineckej organizácii deje. To, že nehlasoval za odvolanie Šimečku nijako nemôže ospravedlniť jeho podiel na likvidácii právneho štátu.

 Koalícia pri júnovom odvolaní vyčítala Kolíkovej, že ako šéfka výboru postupovala nad rámec svojich kompetencií a „preukázala, že porušuje zákon.“ SaS v septembri opäť do funkcie navrhla Kolíkovú. Koaliční poslanci tvrdia, že opozícii neustále predkladajú ponuku, aby prišli s nomináciou na šéfa výboru, ktorá bude akceptovaná.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite