Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH sa nebude zúčastňovať na voľbe Rady STVR, nazvali ju fraškou

.sita .slovensko

Ministerstvo kultúry bude v osobe Machalu priamo kontrolovať a riadiť verejnoprávnu televíziu a rozhlas v prospech vládnucej SNS.

KDH sa nebude zúčastňovať na voľbe Rady STVR, nazvali ju fraškou SITA/Tomáš Bokor

kresťanskí demokrati sa nebudú zúčastňovať na voľbe Rady STVR a nazvali to fraškou. Ako pripomenul poslanec Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) a člen mediálneho výboru Jozef Hajko, hnutie bolo už od samého začiatku proti deštrukcii a likvidácii fungujúcej a verejnoprávnej RTVS. KDH bolo proti a nehlasovalo ani za zákon o STVR. Súčasne upozorňovali, že z média verejnej služby sa stane médium služby Slovenskej národnej strany (SNS) a vládnym stranám.

„Nominácie štyroch členov rady ministerkou kultúry v lete nám dali plne za pravdu. Jedným z členov Rady sa totiž stal generálny tajomník ministerstva kultúry Lukáš Machala, ktorého v účelovom výberovom konaní vybrali dokonca jeho priami podriadení, čo v týchto dňoch kritizovala aj eurokomisárka Věra Jourová. Ministerstvo kultúry tak bude v osobe Machalu priamo kontrolovať a riadiť verejnoprávnu televíziu a rozhlas v prospech vládnucej SNS a z verejnoprávnej inštitúcie sa tak definitívne stáva štátna, politicky riadená inštitúcia,“ vyhlásil Hajko s tým, že KDH sa preto rozhodlo, že sa nebude zúčastňovať na parlamentnej voľbe ďalších členov Rady STVR, nakoľko to považujú za frašku s dopredu známym výsledkom v prospech vládnej koalície. „Nemáme dôvod legitimizovať Radu STVR, ktorá vznikla na základe zákona, s ktorým sme nesúhlasili, a ktorá je účelovo obsadzovaná ľuďmi, poplatnými vládnym politickým stranám,“ uzavrel poslanec.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite