Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kulminácia Dunaja pretrváva, v Bratislave má výšku 970 až 980 centimetrov

.tasr .slovensko

Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav. Ústav zároveň upozornil, že vysoká hladina Dunaja spôsobí spätné vzdutie dolných úsekov rieky Váh.

Kulminácia Dunaja pretrváva, v Bratislave má výšku 970 až 980 centimetrov SITA/Milan Illík VD Gabčíkovo – stupeň Čunovo.

kulminácia Dunaja stále pretrváva. V Bratislave sa výška vodnej hladiny na rieke aktuálne pohybuje medzi 970 a 980 centimetrami. V Devíne má rieka výšku približne 910 centimetrov. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

„Priebeh kulminácie ovplyvňuje vysoký vodný stav na Morave, kde taktiež prebieha kulminácia. Pokles na rakúskom úseku (nad sútokom s Moravou) je zatiaľ len mierny, dôvodom je dotekanie prítokov a topiace sa zásoby snehu v Alpách,“ píšu meteorológovia s tým, že vzostup hladiny Dunaja naďalej pokračuje pod Vodným dielom Gabčíkovo.

V hornej časti slovenského úseku Dunaja očakáva SHMÚ kulmináciu s postupným prechodom rieky do mierneho poklesu. V strednej časti úseku by hladina mala dosiahnuť najvyšší bod. V dolnej časti bude rieka naďalej stúpať.

V hornej časti slovenského úseku rieky Morava čakajú hydrológovia kulmináciu a následný mierny pokles hladiny rieky. V jej strednej a dolnej časti by mala kulminácia pokračovať.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite