Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Majerský požiadal o zvolanie mimoriadnej schôdze výboru na kontrolu SIS

.tasr .slovensko

Témami majú byť software Pegasus, výmena a poskytovanie informácií v rámci medzinárodnej spolupráce a kybernetické hrozby, najmä v súvislosti s hrozbami na školách a súdoch.

Poslanec Majerský požiadal o zvolanie mimoriadnej schôdze výboru na kontrolu SIS SITA/Milan Illík

poslanec František Majerský (KDH) dnes požiadal novozvoleného predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) o zvolanie mimoriadnej schôdze výboru. Pod žiadosť sa podpísali všetci členovia výboru za opozíciu, okrem Františka Majerského aj Gábor Grendel, Jaroslav Spišiak, Mária Kolíková, Martin Dubéci a Zuzana Števulová.

Novým predsedom Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti SIS je od utorka Samuel Migaľ z Hlasu-SD. Do funkcie ho zvolili koaliční poslanci po tom, čo z postu predsedníčky výboru odvolali Máriu Kolíkovú z opozičnej strany SaS. V tajnej voľbe získal Migaľ 75 hlasov, Kolíková dostala 62 hlasov. Migaľ minulý týždeň uviedol, že ak ho poslanci zvolia do funkcie, poverí vedením výboru opozičného člena, ktorý bude môcť zvolávať a riadiť výbor.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite