Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šutaj Eštok: Verím, že Danko sa vyhne podrývaniu stability celej koalície – čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Uviedol to na sociálnej sieti s tým, že koalícia je taká silná ako jej najslabší článok.

Šutaj Eštok: Verím, že Danko sa vyhne podrývaniu stability celej koalície – čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Milan Illík

líder koaličného Hlasu-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok verí, že šéf SNS Andrej Danko sa v budúcnosti vyhne podrývaniu stability celej koalície. 

„Verím, že Andrej Danko si uvedomí, kto tým slabým článkom je, a v diskusných reláciách sa v budúcnosti vyhne svojim mylným domnienkam a podrývaniu stability celej koalície,“ skonštatoval Šutaj Eštok. 

Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) na sociálnej sieti uviedol, že „útokmi na tím ministrov Hlasu sa niekto snaží prekryť svoje vlastné problémy“.

Danko v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike opätovne skritizoval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD). „Jednoducho tu máme nekoncepčnú prácu a treba povedať, že tá najväčšia jama, kde miznú peniaze, je zdravotníctvo,“ poznamenal. Skritizoval aj ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD), ktorá podľa neho nezvládla energopomoc, a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas-SD), ktorý si podľa neho tvrdohlavo presadil 13. dôchodok a tlačí na zrušenie rodičovského príspevku.

Podľa Danka však SNS za návrh na odvolanie Dolinkovej nezahlasuje. „My Dolinkovú na základe vášho návrhu nemôžme odvolať, ale verte, že politický tlak tu je. A ja ešte stále očakávam, že nový líder Hlasu-SD sa s tým vysporiada,“ dodal.

vysvetlenie Eugena Kordu

Táto koalícia nemá slabý článok. Ona je sama osebe slabým článkom, a preto sa tak rýchlo nerozpadne, nech Andrej tára, čo mu dych stačí. Ale trošku vážne. To, že Dolinková bude musieť odísť, je jasné. To, že Andrej Danko túto koalíciu nikdy nepoloží tiež a o Ficovom Smere, škoda hovoriť. Všetci budú držať pokope ako Bratři v triku. Bratstvá tohto typu sa len tak nerozpadávajú. Dajte Dankovi predsedu parlamentu a bude ticho. Teda aspoň chvíľu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite