Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH kritizuje návrh splnomocnenca vlády Kotlára zakázať mRNA vakcíny proti covid-19

.sita .slovensko

Kotlár argumentuje, že očkovanie mRNA vakcínami je formou „génovej terapie“.

KDH kritizuje návrh splnomocnenca vlády Kotlára zakázať mRNA vakcíny proti covid-19 SITA/Milan Illík Peter Kotlár (vľavo)

KDH kritizuje návrh splnomocnenca vlády Kotlára zakázať mRNA vakcíny proti covid-19. Podľa medializovaných informácií chce splnomocnenec vlády pre prešetrenie manažmentu pandémie Peter Kotlár zakázať používanie uznaných mRNA vakcín proti covid-19 na Slovensku. Kotlár argumentuje, že očkovanie mRNA vakcínami je formou „génovej terapie“, čo Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) považuje za nebezpečné a nezodpovedné tvrdenie.

„Očkovanie proti vírusovým ochoreniam, chrípke, ale aj proti covidu 19, majú význam a chránia predovšetkým rizikovú populáciu od hospitalizácie, ťažkého priebehu, ktorý môže v ojedinelých prípadoch spôsobiť aj smrť. Preto vyjadrenia pána Kotlára považujem za veľmi nezodpovedné a nebezpečné,“ uviedol poslanec KDH a člen zdravotníckeho výboru NR SR Peter Stachura. Zároveň zdôrazňuje, že podobné tvrdenia od vysokopostaveného štátneho úradníka ignorujú vedecké poznatky o vakcínach, ktoré zachránili milióny životov na celom svete. „Pán Kotlár sa doslova zahráva s ohňom pred blížiacou sa ďalšou vlnou tohto vírusového ochorenia,“ dodal Stachura.

KDH tiež vyzvalo aj predsedu vlády Roberta Fica, aby prešetrovanie pandémie prestal používať ako nástroj politickej vendety, a aby sa na budúce pandemické krízy pripravoval zodpovedne a efektívne. Vyjadrenia Petra Kotlára spôsobujú podľa hnutia medzinárodnú hanbu Slovensku a ohrozujú život a zdravie slovenských občanov. Poslanec za KDH a člen zdravotníckeho výboru NR SR František Majerský tiež kritizoval ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú a vyzval premiéra Fica na jej odvolanie. „Ministerka Dolinková rezort nezvláda riadiť, dokonca ustupuje aj hoaxerom zo strany SNS. Na poste ministra musí byť človek, ktorý to zvláda manažérsky a najmä verí odborníkom. Je čas ju odvolať, pán premiér,“ uzavrel Majerský.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite