Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby by vyhral Smer pred PS, SNS a Demokrati tesne mimo parlamentu

.sita .slovensko

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, ktorý zverejnila spravodajská televízia Joj 24.

Voľby by vyhral Smer pred PS, SNS a Demokrati tesne mimo parlamentu SITA/Milan Illík

ak by sa parlamentné voľby konali v polovici septembra, zvíťazil by Smer-SD so ziskom 22,8 percenta hlasov. Tesne za Smerom by podľa prieskumu skončilo Progresívne Slovensko zo ziskom 22,4 percenta hlasov. Tretí by skončil Hlas-SD, ktorý by podporilo 15,1 percenta opýtaných.

Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostali aj Kresťanskodemokratické hnutie (6,8 %), SaS (6,4 %) a hnutie Republika (5,6 %). Naopak, tesne pred bránami zákonodarného zboru by skončili Slovenská národná strana aj Demokrati (zhodne po 4,9 %). Koalíciu Slovensko, Kresťanská únia, Za ľudí by podporili 3,9 percenta respondentov, Maďarskú alianciu 3,7 percenta a hnutie Sme rodina 2,6 percenta opýtaných. Na základe výsledkov volieb by Smer aj PS obsadili v parlamente zhodne po 43 kresiel, Hlas-SD 29, KDH 13, SaS 12 a Republika 10.

Agentúra prieskum robila v dňoch 10. až 16. septembra na vzorke 1 000 respondentov telefonickou formou. Vzorka bola reprezentatívna voči populácii SR z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, národnosti a kraja.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite