Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruská propagandistická akcia priamo na základnej škole v Nitre

.nie v našom meste .marian Jaslovský .slovensko

Iniciatíva Nie v našom meste upozornila na akciu, na ktorej sa úplne otvorene podieľalo niekoľko ruských subjektov a bola doslova vymývaním mozgov tých najzraniteľnejších: žiakov základných škôl.

Ruská propagandistická akcia priamo na základnej škole v Nitre

na Základnej škole Škultétyho 1 v Nitre učitelia a vedenie školy umožnili pôsobenie ruskej putinovskej propagandy priamo na žiakov tejto školy pomocou besedy Petra Andreánskeho a dlhodobo známeho ruského agenta Miloša Zverinu. Súčasťou besedy bola aj výstava plagátov k výročiu SNP. Ich obsah je ukážkou prekrúcania histórie selektívnym výberom faktov, vkladaním vlastných hodnotových nastavení a názorov.

Pozorne si prečítajte tieto plagáty uvedené pod týmto príspevkom (na facebooku tu, pozn. red.). Nedozviete sa nič o pakte Molotov-Ribbentrop, o tzv. Zimnej vojne proti Fínsku, o anexii pobaltských krajín Sovietskym zväzom, o vpáde ZSSR do Poľska, o neposkytnutí pomoci Československu v čase Mníchovskej dohody zo strany Sovietov. O slovenskom občianskom odboji sa mlčí, zato komunisti zohrávajú hlavnú úlohu na čele s Gustávom Husákom. Hlavní hrdinovia povstania generáli Golian a Viest sú spomenutí len tak mimochodom a Slovenská armáda sa vykresľuje ako úplne neschopná, hoci hrala hlavnú úlohu v povstaní. Zato partizáni sú hrdinovia úplne najväčší, špeciálne tí sovietski. Tí, ktorí robili neuvážené akcie podľa svojho uváženia a neboli ochotní podriadiť sa slovenskému odbojovému vedeniu. Nespomínali ani rabovačky niektorých partizánskych skupín v slovenských domácnostiach. Iní partizáni okrem Slovákov a Sovietov podľa nich ani neboli. Nikde sa nedozviete o poskytovanej pomoci zo strany západných spojencov, ktorá by bola ešte väčšia, keby to Stalin nebrzdil. 

 

Rumunská armáda, ktorá mala výrazný podiel na oslobodzovaní Slovenska, nie je ani spomenutá. Sovieti a hlavne Rusi vraj pomáhali vždy a všade, aj po vojne. Rabovanie, znásilňovanie Červenoarmejcami a odvlečenie našich občanov do Sovietskeho zväzu sa akosi nespomína. Krádež Podkarpatskej Rusi, ktorá patrila Československu, je takisto zamlčaná.

Takéto prezentovanie histórie nám bolo vnucované 40 rokov komunistami. Teraz ten istý model prezentujú proruskí kolaboranti. A začína sa im to dariť už u našich detí.

Spojenia typu „všeslovanská vzájomnosť“, „kladný citový vzťah k Rusku“, „bratský slovanský národ“, „bratská politika Sovietskeho zväzu“, „ruskí bratia“, „bojové bratstvo slovenského a sovietskeho vojaka“, „sovietska pomoc slovenským vlastencom“ sú ako z učebnice súčasnej ruskej propagandy, ktorá sa šíri po Slovensku agresívnejšie ako boľševický mor v storočí minulom.

Toľko Nie v našom meste. Dodajme, že Miloš Zverina je autorom knihy Genocída Slovanov, ktorá sa dá kúpiť v pravdepodobne najtoxickejšom vydavateľstve na Slovensku Torden. Je tiež súčasťou organizácie Slavica, a zrejme sa podieľal na otvorení Slovanskej školy Slavica. Na prvú prednášku pozvali bludárku Soňu Pekovú, podľa ktorej sú Slovanie najstarším etnikom po páde Atlantídy a má blízko k ezoterickej sekte AllatRa a jej dcérskym projektom Tvorivá spoločnosť a verí v dragoreptiliánov. So Slavicou je spojená viacerými aktivitami.

Aktivitou Slavice je aj toto:

Besedu zrejme iniciovala skupina Ženy v sukni, ktorá sa sama definuje ako „zoskupenie žien s rovnakými pronárodnými a morálnymi hodnotami a postojom ku svojej krajine.“ Jej témami je ezoterika, liečivé energie, odpor k liberálnej spoločnosti a láska k Rusku. Nájdu sa tu však aj zdieľané príspevky mužov: Napríklad stránky Brat za brata.

Zdroj: https://www.facebook.com/NIEvBB 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite