Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

.sita .slovensko

Tento krok nasleduje po nedávnom rozhodnutí Krajskej prokuratúry, ktorá Haščáka zbavila obvinenia v kauze Gorila.

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty SITA/BRANISLAV BIBEL

jaroslav Haščák sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia investičnej skupiny Penta. Spoluzakladateľ spoločnosti sa s účinnosťou od 1. októbra 2024 opäť plnohodnotne zapojí do práce v Investičnej komisii, Executive Boarde ako aj do riadenia firemného portfólia skupiny. Tento krok nasleduje po nedávnom rozhodnutí Krajskej prokuratúry SR v Bratislave, ktorá Haščáka zbavila obvinenia v kauze Gorila.

Jaroslav Haščák založil Pentu pred 30 rokmi spolu s Marekom Dospivom a Jozefom Oravkinom. Až do konca roku 2020 pôsobil na pozícii Managing Partnera, kde bol zodpovedný za stratégiu, kľúčové procesy a výber top manažérov. Tiež stál za rozhodnutím o vstupe Penty do zdravotníckeho sektora. Pozície sa vzdal v decembri 2020 po vznesení prvého obvinenia, ktoré bolo v roku 2021 označené za nezákonné a následne zrušené. Slovenská republika sa Haščákovi za toto obvinenie následne ospravedlnila.

Jaroslav Haščák plánuje v ďalšom období venovať svoju pozornosť najmä kľúčovým strategickým otázkam, ktoré sa týkajú možností expanzie spoločností ako Dr.Max, Fortuna Entertainment Group a Penta Hospitals International na nové trhy. Jeho návrat doplní súčasné vrcholové vedenie skupiny Penta, ktoré tvorí Marek Dospiva, Iain Child, Václav Jirků, Marián Slivovič a Fabrice Dumontheil.

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá vznikla v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, maloobchode, v realitnom developmente a v médiách. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 50 000 ľudí a v roku 2023 dosiahla hodnota aktív skupiny 15 miliárd eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Bratislave, Prahe a Varšave.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite