Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kolíková navrhuje, aby výbor začal disciplinárne konanie voči Huliakovi — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Ohradila sa voči výrokom, ktorými ju Huliak spájal s úmrtím Lučanského, a zodpovednosť by mal vyvodiť aj za výroky voči poslankyni Lucii Plavákovej.

Kolíková navrhuje, aby výbor začal disciplinárne konanie voči Huliakovi — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Milan Illík

opozičná poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) odmieta výroky Rudolfa Huliaka (SNS) voči jej osobe v súvislosti s úmrtím bývalého policajného šéfa Milana Lučanského. Chce, aby sa nimi zaoberal mandátový a imunitný výbor Národnej rady (NR) SR. Plánuje podať návrh na disciplinárne konanie voči Huliakovi. Apeluje na vyvodenie politickej zodpovednosti. 

„Navrhujem mandátovému a imunitnému výboru NR SR, aby začal disciplinárne konanie voči poslancovi Rudolfovi Huliakovi s odporúčaním, aby sa vzdal mandátu poslanca NR SR. Musí tu byť jasná čiara, ktorá bude daná a mala by ju v prvom rade urobiť NR SR, pretože iba tak tu môže byť férový politický boj,“ poznamenala. 

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Rudolf Huliak naozaj nepatrí k tomu najhoršiemu, čo sa ako metastázy rozšírilo v celej našej spoločnosti a nakoniec preniklo až do parlamentu. Je síce odporný, ale je iba najviditeľnejším reprezentantom „kvázi politikov“, ktorí udávajú tón verejnej debaty. Alebo sa mýlim, páni Fico, Danko? 

Ešte aj ten zdanlivo uhladený minister školstva sa svojim mlčaním a schvaľovaním zákonov, ktoré likvidujú demokratický charakter štátu na tej hrubosti, ktorá nás zavalila ako lavína, podieľa. Huliakov, naoko ľudový jazyk je popretkávaný klamstvami a vulgarizmami. Darmo svoje chovanie zakrýva smrťou kamaráta z detstva. V normálnej spoločnosti by dnes sedel doma v krčme, ožieral sa a nadával, že mu zvlhli náboje. Dnes namiesto toho behá po parlamente, vystupuje v  televízii, v hlave má namiesto mozgu nabitú kopu hnoja a od rána do večera, vedomý si svojej pozície klame, klame a klame. 

Aj preto je dobré, že sa Mária Kolíková obrátila na parlamentný výbor, ktorý by mal posúdiť Huliakove klamstvá a odporučiť mu, aby z Národnej rady odišiel. Lenže, problém je v tom, že aj v tom výbore sa ukrývajú dobre zamaskovaní „huliakovia“ a tak sa výsledok ich rokovania dá ľahko predvídať . Jediným riešením je takýmto chrapúňom nedať šancu vo voľbách, prípadne ich pri každej možnej príležitosti opľuť. Nič iné si nezaslúžia. 

Ak sa pán Huliak oháňa tým, že suka je v slovníku uvádzaná ako spisovné označenie pre samicu psa, tak pán poslanec by mal čítať aj ďalej. Hneď na druhom mieste slovník toto slovo vysvetľuje ako hrubú nadávku  pre nemravnú, necudnú ženu. Vy, pán Huliak, nie ste v podstate ničím iným, ako takým „sukom“ a poriadne veľkým. Ešte aj tá stolička v televízii ten nápor chrapúnstva nevydržala. 

Voči výrokom Huliaka, ktorý ju spájal s úmrtím Lučanského, sa Kolíková ohradila. „Je preukázané a právoplatne je skončené celé vyšetrovanie o tragickom úmrtí gen. Lučanského, a to so záverom, že došlo ku tragickému úmrtiu bez cudzieho zavinenia,“ podotkla. Tvrdenia poslanca označila za hrubú lož. Hovorila aj o porušení poslaneckého sľubu. Zodpovednosť by mal Huliak podľa jej slov vyvodiť aj za výroky voči poslankyni Lucii Plavákovej (PS).

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite