Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Huliak chce do názvu klubu SNS doplniť Národnú koalíciu – čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Myslí si, že poslanci pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS.

Huliak chce do názvu klubu SNS doplniť Národnú koalíciu – čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Milan Illík

poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti Rudolf Huliak (SNS) žiada o zmenu v názve poslaneckého klubu Slovenská národná strana. Chce ho v znení Slovenská národná strana - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. 

„Dlhodobo prezentujeme stranu Národná koalícia. Vchádzali sme do tohto zoskupenia národných strán so spoločným programovým vyhlásením strany. Urobíme všetko pre to, aby sa vládna koalícia nerozpadla, a preto neodchádzame zo žiadneho klubu, sme jeho neoddeliteľnou súčasťou, jednoducho, pokračujeme ďalej, akurát budeme presadzovať identitu Národnej koalície v rámci NR SR,“ poznamenal na utorkovej tlačovej konferencii.

Huliak zároveň deklaroval, že poslanci pôsobiaci v Národnej koalícii zostávajú naďalej pevnou súčasťou poslaneckého klubu SNS a naďalej podporujú vládny kabinet Roberta Fica (Smer-SD). „Budeme absolútne rešpektovať koaličnú zmluvu a na základe tohto faktu a vyhlásenia pre zmier sme dohodnutí podporiť kandidatúru Hlasu-SD a na post predsedu NR SR ich kandidáta,“ vyhlásil.

O potrebe zmeny názvu poslaneckého klubu SNS sa podľa neho rozhodlo na pondelkovom (30. 9.) sneme Národnej koalície. „Kandidáti nášho republikového snemu boli znepokojení nad situáciou, ktorá sa tu deje, a doslova do písmena nám povedali, že nás nezvolili do parlamentu preto, aby sme sa tam hašterili,“ skonštatoval. Avizoval, že chcú po tomto kroku hovoriť pri zásadných otázkach za seba.  

vysvetlenie Eugena Kordu

Tak toto teda Andrej Danko asi nečakal. Ale dočkal sa. Teraz vidí v priamom prenose, ako funguje porekadlo „podaj prst a on ti vezme celú ruku“. Jeho predsednícka stolička je už menej pevná ako tá stolička, na ktorej Huliak predviedol excelentný kotrmelec. „Kto umí, ten umí!“ Realita je však taká, že z toho hlúčika poslancov, ktorých sa Dankovi podarilo prepasírovať do parlamentu, je on jediným originálnym esenesákom. Ten zvyšok sú pozbieranci, ktorí však teraz volajú po väčšom vplyve. Rudolfovi Huliakovi stúpa sebavedomie, má dobre nabité a chce, aby sa v Dankovej SNS objavilo aj meno jeho ministrany, ktorej je predsedom, teda aby sa SNS už volala SNS - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. A čo viac, vie si predstaviť, že podporí kandidáta Hlasu na post predsedu parlamentu. No, zrada ako vyšitá! Zrážka Andreja Danka so stĺpom semaforu sa síce zaobišla bez väčších následkov, ale zrážka s poľovníkom odhodlaným urobiť kariéru ho bude poriadne bolieť.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite