Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komik vtipkoval o atentáte na Fica, ministrovi vnútra sa to nepáči

.sita .slovensko

Výroky komika, že si „...ani vlastného premiéra nevieme zastreliť“ a „...Aká krajina, taký Kennedy“ zatiaľ nemajú trestnoprávnu dohru.

Komik vtipkoval o atentáte na Fica, ministrovi vnútra sa to nepáči SITA/Úrad vlády SR

minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) kritizuje komika, ktorý v rámci programu Silné reči vtipkoval o útoku na predsedu vlády Roberta Fica. Ako dnes minister uviedol na tlačovej konferencii, výroky komika, že si „...ani vlastného premiéra nevieme zastreliť“ a „...Aká krajina, taký Kennedy“ zatiaľ nemajú trestnoprávnu dohru. Polícia však podľa neho pravdepodobne vec zachytenú na videu bude prešetrovať. V tomto prípade by malo ísť o komika Mateja Makovického.

„Neviem, ale mne to nepripadá vtipné,“ skonštatoval Šutaj Eštok. Ako ďalej uviedol, média, ako aj rôzni humoristi majú podľa neho právo kritizovať aj zosmiešňovať politikov. „Ale treba rozlišovať to, čo je nejakou súčasťou toho celospoločenského diania a nastavovaním zrkadla politikom, pretože to je normálne, to je práca opozície aj médii a môže byť aj humoristov. Ale potom treba rozlišovať medzi tým, čo už presahuje určitú hranicu,“ zdôraznil minister vnútra. Podľa neho celá vec môže vyzerať na prvý pohľad smiešne. „Ale potom, čo sa udialo v Handlovej 15. mája (útok na Fica, pozn. SITA) to až také smiešne nie je,“ vyhlásil Šutaj Eštok.

Minister tiež informoval, že v inom prípade obvinila polícia zo schvaľovania trestného činu muža, ktorý vo zverejnenom videu povedal: „...neviem, ale podľa mňa Cintula (obvinený z atentátu na Fica, pozn. SITA) ho zle trafil. Mal ho trafiť do čela“. Šutaj Eštok ho zároveň označil za „jedného z absolútnych podporovateľov súčasnej opozície“, čo podľa neho dokazuje napríklad aj transparent, ktorý u neho našli počas domovej prehliadky. Na ňom dotyčný napríklad kritizuje, že Igor Matovič, Juraj Šeliga alebo Milan Kňažko nie sú pozývaný na tribúny na opozičných protestoch. „Už mu bolo vznesené obvinenie,“ doplnil Šutaj Eštok

Šéf rezortu vnútra tiež kritizoval spochybňovanie atentátu na Fica. „Bol som s premiérom v nemocnici a videl som aj jeho zranenia a krv, ktorá z týchto zranení tiekla,“ dodal Šutaj Eštok.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite