Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerka Dolinková podala demisiu – čo to znamená podľa Juraja Petroviča

.tasr .juraj Petrovič .slovensko

Prezidentovi Petrovi Pellegrinimu ju plánuje odovzdať v krátkom čase. Informovala o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

Ministerka Dolinková podala demisiu – čo to znamená podľa Juraja Petroviča SITA/Diana Černák

dolinková necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Informovala o tom na piatkovej tlačovej konferencii. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente. 

„Pri súčasnom nastavení a schválení konsolidačného balíčka ja ako ministerka neviem garantovať, že naše zdravotníctvo ide tým správnym smerom. Teda takým smerom, ktorý sme si vytýčili v programovom vyhlásení vlády. Považujem konsolidáciu verejných financií za neprijateľnú a neakceptovateľnú pre slovenské zdravotníctvo,“ povedala. 

vysvetlenie Juraja Petroviča

Ministerka Zuzana Dolinková hodila uterák do ringu. Nemožno sa jej čudovať. Jej vyjadrenia o tom, že ešte bude bojovať za zmeny v konsolidačnom balíčku, boli zábavné. Vzhľadom na jej pôsobenie na ministerstve to znelo, ako keď hovorí myš slonovi na moste „Ale dupoceme, že?“ Jej demisia je uznaním porážky v snahe ochrániť zdravotníctvo pred konsolidátormi. Neprekvapila, ale zaslúži si uznanie aspoň za to, že v tejto situácii nezostala a nesnažila sa obhajovať neobhájiteľné. 

Ťažko si dnes dokážeme predstaviť kohokoľvek v koalícii, kto by dokázal so slovenským zdravotníctvom urobiť čokoľvek pozitívne. Demisia Zuzany Dolinkovej ukáže už čo nevidieť, že nikto taký neexistuje. A slovenské zdravotníctvo bude ďalej padať do priepasti, do ktorej ho dostrkali Fico, Smer a jeho spoluvládcovia. Okrem Ficovej drahoty tu tak budeme mať aj stovky až tisíce zbytočných a odvrátiteľných úmrtí. Odpoveď zo strany Fica bude klasická – nevyrušujte, tu sa konsoliduje!

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite