Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odborník PS na obranu Bátor oceňuje, že Kaliňák otvorene vojensky podporuje Ukrajinu

.sita .slovensko

Podľa ministra obrany je darovanie vojenského materiálu podporou vojny, no komerčný predaj len obchodom.

Odborník PS na obranu Bátor oceňuje, že Kaliňák otvorene vojensky podporuje Ukrajinu SITA/Milan Illík

odborník na obranu a bezpečnosť a bývalý veľvyslanec SR pri NATO Peter Bátor (PS) oceňuje, že minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) vojensky podporuje Ukrajinu v boji proti ruskej agresii. „Konečne môžeme ministra Ficovej vlády za niečo pochváliť,“ vyhlásil Bátor s tým, že aj napriek heslu „ani náboj pre Ukrajinu“ minister obrany otvorene vojensky podporuje Ukrajincov. „Bez váhania popiera predvolebné sľuby Smeru a vysmieva sa do tváre proruským politikom koalície,“ doplnil Bátor.

Bátora však zaráža, že pre ministra je darovanie vojenského materiálu podporou vojny, no komerčný predaj len obchodom. „Asi aj preto, že aj v tejto aktivite figuruje meno českého podnikateľa Strnada, čo sa pri obchodoch ministra obrany stáva už pomaly štandardom. Minister má naozaj široký záber aktivít. Od rozširovania výroby munície, cez výstavbu mostov, ciest a nemocníc až po obhajovanie neonacistov. Veríme, že popri tom bude mať dosť času a energie aj na to, aby konečne otvorene informoval verejnosť, kam a cez koho chce investovať takmer päť miliárd eur slovenských daňovníkov,“ uzavrel Bátor.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite