Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico médiám: Idete proti nám ako krvilační bastardi — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .slovensko

Predseda vlády Robert Fico na dnešnej tlačovej besede vyhlásil, že nikde v EÚ nie je taký mediálny bordel ako na Slovensku.

Fico médiám: Idete proti nám ako krvilační bastardi — čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Bokor Tomáš

spôsob, akým médiá informujú o vláde, je neúctivý a hanebný. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) na dnešnej tlačovej besede. Ako uviedol, médiá podľa neho vytvárajú obraz, že toto je vláda „debilov a idiotov, ktorí nevedia, čo majú robiť“. Predseda vlády preto požiadal médiá, aby rešpektovali ich prácu, nepísali nezmysly a neklamali. Prejavte úctu k tomu, čo vláda robí, lebo viete, že to nemáme ľahké, najmä z pohľadu stavu verejných financií,“ zdôraznil premiér, ktorý osobitne spomenul médiá, ktoré už v minulosti nazval nepriateľskými, ako Denník N, Aktuality či denník SME.

Súčasne predseda vlády opätovne upozornil na to, že žiadna vládna kríza nie je. „Skúste rozlišovať medzi rozdielnymi názormi, na ktoré majú predstavitelia vládnej koalície právo, pretože tu sú tri politické subjekty. Je normálne, že prinášame na stôl aj témy, ktoré nás niekedy rozdeľujú. Ale toto odlišujte od fungovania vlády. Povedzte mi, čo na vláde neprešlo a čo neprešlo v parlamente. Ukážte mi nejaký dôležitý návrh, ktorý by Národná rada SR neschválila. To len potvrdzuje, že koalícia a vláda fungujú,“ doplnil premiér a pokračoval, že novinári nevedia prehltnúť, že prehrali voľby a vyzval ich, aby sa prestali hrať na politikov. „Ste médiá, nie politici a musíte rešpektovať demokratické výsledky parlamentných volieb,“ dodal Fico s tým, že niektoré médiá len vymýšľajú, čo si na nich nájdu.

„Veď sa spamätajte. Za každú cenu chcete len zle. Preto je taká atmosféra. Prečo mi strelili do brucha? No a sme tam! Tak sa spamätajte!“ vyhlásil Fico s tým, že je zvedavý, ako sa budú novinári tváriť, keď vyjdú na povrch nové informácie v súvislosti s atentátom. „Akonáhle prišli výsledky parlamentných volieb, išli ste proti nám ako krvilační bastardi. A robíte to od rána do večera,“ povedal premiér a súčasne upozornil na právo na opravu a odpoveď. Ako ďalej zdôraznil, nikde v EÚ nie je taký mediálny bordel ako na Slovensku.

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Robert Fico nie je hlupák. Vidí, akej vláde predsedá, vidí, že mnohí jeho ministri sú nekompetentní a vie si zrátať, že ak to pôjde takto ďalej, jeho obľuba bude klesať. 

Vraj médiá neinformujú dostatočne úctivo o namáhavej práci vládneho kabinetu. Vraj vytvárajú vo verejnosti obraz, že toto je vláda „debilov a idiotov, ktorí nevedia, čo majú robiť“. V tomto mu treba dať úplne za pravdu.

Vládnu presne tak, ako by vládli debili a idioti a na dôvažok aj amnestovaní kriminálnici. Robert Fico dobre vidí, že v jeho vláde sa objavujú trhliny a začína byť z toho nervózny.  Bláznivý Danko, Huliak, to sú piliere o ktoré sa opiera jeho moc a on nevie, či sa na nich môže spoľahnúť na sto percent. 

Z Hlasu sa začínajú ozývať, síce slabučké, ale predsa len nejaké nesúhlasné hlasy a ani toho slabučkého prezidenta nemá celkom pod kontrolou. On dobre vie, že vládne zlepencu. Do konca volebného obdobia sú ešte tri roky, situácia v zdravotníctve, hospodárstve a hlavne v peňaženkách voličov — aj tých jeho — sa začne dramaticky zhoršovať. 

Už aj ten atentát mu je dobrý, aby ním zakrýval svoju neschopnosť riešiť ťažkú situáciu, v ktorej sa Slovensko ocitlo. Susedia od neho dávajú ruky preč a vyhýbajú sa mu ako čerti svätenej vode. A čo robí on? Vyhráža sa a nadáva novinárom do bastardov. Nič nové. Robert Fico je v úzkych a hľadá obete, na ktoré by mohol zvaliť vinu za svoje zlyhania a chystá sa pritvrdiť.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite