Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS: Na Zámockej vraždila nenávisť, nedovoľme, aby sa to opakovalo

.sita .slovensko

Hnutie Progresívne Slovensko apeluje pri príležitosti druhého výročia vraždy Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha na Zámockej ulioci v Bratislave.

PS: Na Zámockej vraždila nenávisť, nedovoľme, aby sa to opakovalo SITA/Jana Birošová

ako uviedol predseda PS Michal Šimečka, i kvôli nim je potrebné urobiť všetko preto, aby sa všetci ľudia na Slovensku cítili v bezpečí a rešpektovaní, bez ohľadu na ich identitu, či to, koho ľúbia.

Predsedníčka Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Lucia Plaváková, podotkla, že sa to začína slovami, a končí smrťou nevinných. „Nedovoľme, aby sa nenávisť ďalej plíživo šírila našou spoločnosťou a oberala rodičov o ich deti. Naša spoločnosť zhrubla, panuje v nej nenávisť a agresia. Je na nás všetkých, aby sme to zastavili. Zo Slovenska vieme spraviť láskavé miesto, v ktorom sa aj LGBTI+ ľudia cítia prijatí a žijú v rovnosti," dodala.

V kaviarni Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave sa 12. októbra 2022 krátko po 19:00 odohral teroristický útok. Páchateľ úkladne zavraždil dve obete a ďalšiu osobu postrelil. O život prišli dvaja mladí ľudia z LGBTI+ komunity, Juraj Vankulič a Matúš Horváth. Postrelená bola čašníčka Radoslava Trokšiarová.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite