Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Michelko si nemyslí, že sa situácia s predsedom parlamentu čoskoro zmení

.sita .slovensko

Roman Michelko sa stretol v relácii Sobotné dialógy Slovenskej televízie a rozhlasu s poslankyňou za PS Irenou Bihariovou.

Poslanec Michelko si nemyslí, že sa situácia s predsedom parlamentu čoskoro zmení SITA/Milan Illík

poslanec parlamentu Roman Michelko (zvolený za SNS) si nemyslí, že sa situácia s predsedom parlamentu čoskoro zmení. „Očakávam, že ostane status quo,“ vyjadril sa v relácii Sobotné dialógy Slovenskej televízie a rozhlasu. Post predsedu parlamentu sa uprázdnil na jar tohto roka, kedy bol vtedajší predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (vtedy Hlas-SD) zvolený za prezidenta. Pozícia predsedu parlamentu prináleží podľa koaličnej zmluvy Hlasu, no dlhodobo o ňu javí záujem predseda SNS Andrej Danko.

Hnutie Progresívne Slovensko (PS) zatiaľ podľa poslankyne Ireny Bihariovej (PS) nemá momentálne v úmysle navrhnúť nového podpredsedu NR SR po tom, ako bo z tejto pozície odvolaný predseda PS Michal Šimečka. Myslí si, že predseda poslaneckého klubu hnutia Martin Dubéci by bol dobrým kandidátom na tento post, a ak by oň mal záujem, mohlo by k dôjsť k jeho nominácii.

Zároveň poslanec Michelko považuje za nemožné, že by všetci novinári museli mať vyštudovanú žurnalistiku. Reagoval tak na zámer, ktorý pred niekoľkými dňami predstavili predseda vlády Robert Fico a predseda SNS Andrej Danko, a to zriadiť Národný mediálny úrad. Podľa predstaveného zámeru by tiež mohol byť novinárom len ten, kto vyštudoval žurnalistiku, a bude povinne členom stavovskej žurnalistickej organizácie. „Nehovorme ešte o tomto úrade, ešte nemáme paragrafové znenie,“ poznamenal Michelko.

Poslankyňa parlamentu Irena Bihariová (Progresívne Slovensko) si zriadenie takéhoto úradu technicky, ani z hľadiska idey, nevie úplne predstaviť. Poukázala na existenciu rôznych alternatívnych médií, pýtala sa, či by sa tieto podmienky vzťahovali aj na ne. Progresívci podľa jej slov so vznikom takéhoto úradu nesúhlasia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite