Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exprezidentka poslala symbolické objatie každému, kto je objektom nenávisti

.sita .slovensko

Zuzana Čaputová tiež pripomenula, že si pripomíname dvoch mladých ľudí z LGBTI+ komunity, ktorých nenávisť zabila, zároveň podľa nej ide o výročie precitnutia a empatie nemalej časti spoločnosti, ktorá nenávisť k inakosti odmieta.

Exprezidentka poslala symbolické objatie každému, kto je objektom nenávisti SITA/Martin Medňanský

bývalá prezidentka Zuzana Čaputová poslala symbolické objatie každému, kto je objektom nenávisti. Učinila tak prostredníctvom sociálnej siete pri príležitosti druhého výročia vraždy na Zámockej ulici. Objatie poslala tým, ktorí čelia nenávisti, lebo sú iní, lebo majú odlišné názory, alebo preto, lebo svojou prácou vytŕčajú z davu. Podotkla, že to poznajú mnohí ľudia vrátane nej. 

„Nech je dnešok zároveň aj výročím symbolického objatia sa všetkých ľudí bez rozdielov, ktorí ľudskosť a empatiu považujú stále za hodnotu. A kto to tak cíti, môže svoje symbolické objatie smerovať aj k tým, ktorí bez agresie zatiaľ žiť nedokážu. Lebo ako sa hovorí, najťažšie je milovať tých, ktorý to najviac potrebujú," dodala bývalá hlava štátu.

V kaviarni Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave sa 12. októbra 2022 krátko po 19:00 odohral teroristický útok. Páchateľ úkladne zavraždil dve obete a ďalšiu osobu postrelil. O život prišli dvaja mladí ľudia z LGBTI+ komunity, Juraj Vankulič a Matúš Horváth. Postrelená bola čašníčka Radoslava Trokšiarová.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite