Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Drucker: Ak Kotlár nevie dodať to, čo má, nech ide preč

.sita .slovensko

Minister školstva sa tak vyjadril v relácii STVR, kde diskutoval s poslancom Michalom Trubanom z PS.

Drucker: Ak Kotlár nevie dodať to, čo má, nech ide preč SITA/Jana Birošová

ak Kotlár nevie dodať to, čo má, nech ide preč. V relácii STVR sa tak vyjadril minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) na adresu splnomocnenca vlády pre prešetrenie manažmentu pandémie Petra Kotlára, ktorý pred časom predstavil svoju správu. Zdôraznil, že vládny splnomocnenec sa mal podľa neho venovať napríklad problematike úmrtí počas pandémie. Minister školstva Kotlára kritizoval už v minulosti, keď exministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) ohlásila demisiu.

Poslanec Michal Truban (Progresívne Slovensko) súhlasí s tým, že pandémiu treba prešetriť. „My by sme nedovolili, aby vôbec niečo takého vzniklo," poznamenal na margo Kotlárovho pôsobenia na pozícii vládneho splnomocnenca.

Drucker sa tiež vyjadril k téme navýšeniu prostriedkov v rozpočte pre rezort školstva. To si podľa neho vyžiadala napríklad zmena financovania materských škôl, či kurikulárna reforma. Podotkol tiež, že kurikulárna reforma nie je ani tak o tom, čo sa učí, ale ako sa to učí. Zdôraznil, že deti čakajú nové výzvy, ktorým predošlé generácie nemuseli čeliť.

Poslanec Michal Truban z Progresívneho Slovenska považuje zmenu financovania materských škôl za dobré opatrenie, rovnako ocenil aj kurikulárnu reformu. Viaceré samosprávy to podľa neho prijali zmenu financovania materských škôl dobre, za problematické ale označil samotné financovanie samospráv. „Samosprávy sú pred krachom," tvrdí s tým, že konsolidácia na obce a mestá nemyslela. Potrebná je podľa neho reforma ich financovania. Drucker oponoval, že za predošlých vládach sa v samosprávach „bačovalo" a vyberali sa z nich peniaze.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite