Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS žiada odvolanie Petra Kotlára z funkcie splnomocnenca

.sita .slovensko

Podľa Szalaya je Kotlár konšpirátor najhrubšieho zrna a jeho správa o pandémii je zmesou hoaxov, bludov a šarlatánstva.

SaS žiada odvolanie Petra Kotlára z funkcie splnomocnenca SITA/Tomáš Susko

strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva vládu, aby sa dnes prioritne zaoberala správou Petra Kotlára (poslanecký klub SNS) o pandémií a jednoznačne ju odmietla. SaS požaduje odvolanie Kotlára z funkcie splnomocnenca vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covid-19. „Peter Kotlár je konšpirátor najhrubšieho zrna. Jeho správa o pandémii je zmesou hoaxov, bludov a šarlatánstva,“ uviedol poslanec Tomáš Szalay (SaS).

Podľa Szalaya je potrebné, aby vláda na čele s Robertom Ficom ukázala, že stojí na strane vedy a zdravotníctva. „Dnes má Robert Fico spolu s novým ministrom zdravotníctva šancu ukázať, ako veľmi im záleží na vedeckých faktoch a princípoch modernej medicíny. Presne to totiž povedal pri svojom nástupe Kamil Šaško,“ povedal Szalay. SaS tiež zdôrazňuje, že vláda by mala Kotlárovi zosobniť všetky finančné náklady spojené s jeho výkonom funkcie. „Jedine tak sa vláda postaví na stranu vedy, lekárov a celého zdravotníctva,“ dodal Szalay.

Vládny splnomocnenec Kotlár v stredu 2. októbra informoval, že vláde postúpil správu o výsledkoch svojej činnosti. Podľa vlastných slov vykonal celý rad aktivít smerujúcich k prevereniu skutočností súvisiacich s pandémiou. Išlo najmä o analyzovanie zákonnosti prijatých opatrení počas pandémie, ale aj na dodržiavanie ľudských práv a zákonnosť opatrení vydávaných štátnymi orgánmi.

Podľa Kotlára bol vírus SARS-CoV-2 vytvorený umelo a jeho prenos sa uskutočnil z Číny počas olympijských hier. mNRA vakcíny sú podľa neho biologickou zbraňou a navrhuje zastaviť ich používanie, až do preukázania ich účinnosti a bezpečnosti. Splnomocnenec taktiež kritizoval pripravovanú pandemickú dohodu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite