Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezident v piatok podpísal zákon o transakčnej dani

.tasr .slovensko

Transakčná daň je podľa neho viac unikátom ako bežným opatrením v európskych štátoch.

Prezident v piatok podpísal zákon o transakčnej dani SITA/Tomáš Susko

prezident Peter Pellegrini v piatok podpísal zákon o transakčnej dani, ktorý považuje za neoddeliteľnú súčasť konsolidačných opatrení. Informovala o tom Kancelária prezidenta SR.

„Preto veľmi ocením, ak sa vláda podrobne oboznámi so všetkými dôsledkami takejto dane. Daň má začať platiť až od 1. apríla budúceho roka, čo je dostatok priestoru na vyriešenie viacerých stále otvorených otázok,“ uviedol Pellegrini.

Prezident verí, že vládny kabinet prostredníctvom novely zákona urobí všetko preto, aby sa podarilo odstrániť nezamýšľané dôsledky zavedenia novej dane na celú spoločnosť.

Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili zákon o dani z finančných transakcií začiatkom októbra. Návrh prerokovali v skrátenom legislatívnom konaní spoločne s ostatnými opatreniami konsolidačného balíka. Sadzba dane bude 0,4 % zo sumy finančnej transakcie pri maximálnom limite 40 eur. Zdanenie výberov v hotovosti bude dvojnásobné na úrovni 0,8 %. Pre rozpočet by mala zabezpečiť asi  700 miliónov eur ročne. Budúci rok bude výber nižší, keďže začne platiť až od apríla.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite