Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lajčák sa stretol s Lavrovom. Hovorili aj o okupácii v ´68

.redakcia .slovensko

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a úradujúci predseda OBSE Miroslav Lajčák dnes rokoval s ruským kolegom Sergejom Lavrovom. Lajčák sprevádza premiéra Pellegriniho na jeho návšteve Ruskej federácie.

Lajčák sa stretol s Lavrovom. Hovorili aj o okupácii v ´68 Branislav Bibel/SITA

predmetom rokovania ministrov bol aj návrh poslanca Štátnej dumy za frakciu Komunistická strana Ruska uznať vojakom zapojeným do okupácie Československa v 1968 štatút vojnového veterána. V tomto kontexte Lavrov ubezpečil Lajčáka, že ide o individuálnu iniciatívu jedného poslanca. 

Ruský minister potvrdil, že oficiálna pozícia Ruskej federácie tak, ako bola sformulovaná v Zmluve medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou o priateľských vzťahoch a spolupráci z roku 1993, je naďalej platná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite