Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Košický samosprávny kraj ponúkol odkúpenie U. S. Steel za jedno euro

.redakcia .slovensko

Košický samosprávny kraj (KSK) ponúkol odkúpenie oceliarne U. S. Steel Košice za jedno euro. Dočasným vstupom do podniku chce kraj podľa pondelkového vyjadrenia predísť následkom negatívneho vývoja v závode, najmä prepúšťaniu ďalších zamestnancov.

Košický samosprávny kraj ponúkol odkúpenie U. S. Steel za jedno euro Jakub Julény/SITA

predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka k situácii uviedol: „Vzhľadom na predchádzajúcu diskusiu o investičnom dlhu a ekonomických problémoch, s ktorými U. S. Steel bojuje, sme vedeniu spoločnosti ponúkli pomocnú ruku. Aby sme predišli následným problémom a uchránili zamestnanosť v kraji, zatiaľ neoficiálne sme ponúkli odkúpenie závodu U. S. Steel Košice za obdobných podmienok ako v srbskom Smederevo, kde prešli oceliarne do rúk verejného sektora za jeden dolár.“ 

Ako dodal, košický manažment o predaji rozhodnúť nemôže, americké vedenie korporácie sa však bude touto ponukou zaoberať, keď bude doručená oficiálne.

V prípade košického závodu vidí vedenie KSK podobný vývoj, ktorý vyvrcholil koncom januára 2012 v bývalých oceliarňach U.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite