Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petržalka bude vytvárať zóny bez pesticídov

.redakcia .slovensko

Bratislavská Petržalka upúšťa od používania pesticídov, herbicídov či umelých hnojív na svojom území.

vytvárať chce tzv. zóny bez pesticídov, ktoré budú obyvateľom deklarovať, že verejný priestor je zdraviu prospešný. Mestská časť by sa tak mala zaradiť k prvým mestám a obciam, kde takýto status už platí.

„Požiadali sme zároveň starostu (Jána Hrčku, pozn. TASR), aby o tom informoval aj ministerstvo životného prostredia a ministerstvo pôdohospodárstva. A má tiež požiadať Štátne lesy SR, aby zvážili používanie pesticídov, herbicídov či fungicídov na území mestskej časti s tým, že už existujú ekologickejšie alternatívy,“ uviedol pre TASR petržalský miestny poslanec Miroslav Dragun.

Založením Zón bez pesticídov sa mestská časť zaväzuje na upustenie od využívania chemických postrekov a umelých hnojív na svojich pozemkoch. Tieto zóny budú identifikované na mape zverejnenej na webovej stránke mestskej časti, označené môžu byť aj piktogramom, ktorý udeľuje občianske združenie Zóny bez pesticídov. Práve ten je jedným z poskytovateľov piktogramov i licencie. Mestská časť už v tejto súvislosti podpísala zmluvu s predmetným občianskym združením.

„My sme ani doteraz nejakým zásadným spôsobom nepoužívali pesticídy na odstránenie burín.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite