Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Približne 270 väzňov bude môcť stráviť vianočné sviatky s blízkymi

.redakcia .slovensko

V slovenských väzniciach strávi vianočné sviatky aj 57 väzňov odsúdených na doživotie.

Približne 270 väzňov bude môcť stráviť vianočné sviatky s blízkymi SITA/Viktor Zamborsk Väzenská cela, ktorá je súčasťou interiéru Protidrogového vlaku - Revolution train pristaveného na Železničnej stanici v Prešove. Cieľom projektu je šíriť osvetu o závislosti na drogách a jej dôsledkoch, a o tom, aké ťažké je zbaviť sa závislosti.

ku koncu tohto týždňa sa v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody nachádzalo 8244 mužov a 706 žien. V ústavoch na výkon väzby sa nachádzalo 1503 obvinených mužov a 83 obvinených žien. 

„Predbežne je počas vianočných a novoročných sviatkov navrhnutých 134 disciplinárnych odmien vo forme mimoriadneho voľna na opustenie ústavu, 59 disciplinárnych odmien vo forme vychádzok mimo ústavu a 23 opustení ústavov. Elektronický monitoring osôb v podmienkach väzenských zariadení je predbežne naplánovaný v 52  prípadoch,“ informovala TASR hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská s tým, že išlo o stav návrhov, ku koncu prvého decembrového týždňa, ktorý sa môže ešte stále zmeniť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite