Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka sa zajtra stretne s Petrom Pellegrinim a Igorom Matovičom

.redakcia .slovensko

So Zuzanou Čaputovou sa v sobotu stretli predstavitelia strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí a predstavili prerozdelenie rezortov. Prezidentka následne avizovala stretnutie s dosluhujúcim a budúcim premiérom.

Prezidentka sa zajtra stretne s Petrom Pellegrinim a Igorom Matovičom Jana Birošová/SITA

prezidentka Zuzana Čaputová sa v pondelok (16. 3.) stretne v Prezidentskom paláci s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) a predsedom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom, povereným zostavením vlády. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Predstavitelia strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí v sobotu (14. 3.) informovali prezidentku o dohode koaličných partnerov na prerozdelení jednotlivých rezortov v novej vláde. Prezidentka ich dohodu ocenila a avizovala stretnutie s dosluhujúcim a budúcim premiérom. Následne má oznámiť termín ustanovujúcej schôdze Národnej rady (NR) SR.

prezidentka má vedieť mená novej vlády ako prvá

Igor Matovič, poverený zostavením vlády, považuje za správne, že prezidentka SR Zuzana Čaputová je prvou, ktorá je oboznámená s menami v rámci postov v budúcej vláde.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite