Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka: Je dôležité, že problém justície si uvedomuje čoraz viac sudcov

.redakcia .slovensko

Justícia na Slovensku má vážny problém a je veľmi dôležité počuť, že si to okrem bežných ľudí, uvedomuje čoraz viac sudcov. Nateraz je dôležité, aby vyšetrovanie obvinených sudcov napredovalo. Správanie, z ktorého sú obvinení, je neprípustné. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti v súvislosti s minulotýždňovým obvinením viacerých sudcov a justičných funkcionárov.

Prezidentka: Je dôležité, že problém justície si uvedomuje čoraz viac sudcov SITA/Alexandra Čunderlíková

prezidentka rešpektuje rozhodnutia Ústavného súdu SR a Špecializovaného trestného súdu. Myslí si, že je prirodzené, že verejnosť kriticky sleduje tento prípad. Môže byť podľa nej začiatkom očisty justície. „Všetci potrebujeme uistenie, že ‚musíme si pomáhať‘ môže byť mottom spoločnosti v ťažkých časoch, napríklad pri zvládaní epidémie koronavírusu, ale v žiadnom prípade by to nemalo byť mottom sudcovského stavu používaným pri zlyhaní svojich kolegov,“ podotkla.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite