Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic by bol výborný šéf prokuratúry, tvrdí Matovič

.redakcia .slovensko

Advokát Daniel Lipšic sa spomína ako jeden z možných kandidátov na nového generálneho prokurátora. Podľa premiéra by bol výborným kandidátom, Matovič však dodal, že súčasný zákon jeho nomináciu neumožňuje.

Lipšic by bol výborný šéf prokuratúry, tvrdí Matovič Diana Černáková/SITA

na Slovensku sa rozprúdila debata o kandidátoch na post nového šéfa Generálnej prokuratúry SR. Lídri koalície v tejto súvislosti spomínajú Jána Šantu, Maroša Žilinku, Vasiľa Špirka, Jozefa Čentéša či Daniela Lipšica.

„Daniel Lipšic je jeden z ľudí, o ktorých sa rozpráva. Myslím si, že by bol výborným generálnym prokurátorom,“ uviedol premiér Igor Matovič s tým, že aj ostatné mená, ktoré sa spomínajú, sú kvalitné. Poznamenal, že nech bude šéfom prokuratúry ktokoľvek z nich, bude lepší ako súčasný.

V súvislosti so zmenou legislatívy a zákona o prokuratúre priblížil, že navrhovať kandidátov by mohli viaceré inštitúcie, rozšíriť by sa mohol i okruh osôb, ktoré môžu byť nominované.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite